Зателефонуйте нам:
+38 (096) 43 65 942
+38 (050) 53 45 434

Бехеровка (Becherovka)

Бехеровка (Becherovka)

Бехеровка (Becherovka)

Складові:

1,2 л спирту/самогону міцністю 50-55%
Кориця в паличках – 5 грам;
Гвоздика – 15-20 штук;
Кардамон – 1 г (2-3 коробочки);
Аніс зернами – 2 грами (1 ч. ложка без чуба);
Перець духмяний – 8-10 горошин;
Цедра апельсина – 1х5 см (без білої шкірки);
Цукор – 150 гр;
Вода – 250-300 мл.

Приготуванням наступне: кладемо всі спеції в нашу ємність і заливаємо їх спиртом/самогоном. Щільно закриваємо і ставимо в темне, тепле місце (можна біля батареї для більш швидкої екстракції). Напій настоюється тиждень з періодичним струшуванням. Через 7-10 днів фільтруємо настоянку через дрібне сито або кілька шарів марлі.

Готуємо сироп: 150 г цукру розбавляємо в 150 мл води і ставимо на вогонь. Постійно помішувати, поки цукор повністю розчиниться. Знімаємо, охолоджуємо до кімнатної температури і додаємо до нашого настою. Нагадаю, що потрібно лити спирт в воду, тому відразу перелийте сироп у велику ємність і тільки після цього вливайте в нього відфільтрований настій. Потім наливаємо в каструльку, в якій варилася сироп, ще 100 мл води, ополіскуємо її і теж додаємо в настоянку. В цілому у вас повинно вийти рівно 1,5 л рідини. Дати настоятися ще пару днів, щоб смак вирівнявся. Якщо напій занадто міцний для вас і ви не плануєте змішувати його з тоніком чи соком, додайте трохи води.