Зателефонуйте нам:
+38 (096) 43 65 942

Абсент (Absinthe)

Абсент (Absinthe)

Абсент (Absinthe)

Через суворий контроль над вмістом полину в абсенті при масовому виробництві, магазинний абсент далекий по смакових якостях від свого первинного напою, який допомагав Ван Гогу, Пікассо і Мопассану створювати свої шедеври. Ви маєте шанс приготувати абсент вдома з повним спектром смакових якостей трав і спецій.

50-100 г гіркого полину (artemisia absinthium) – листя і суцвіття без стовбурів
50 г насіння анісу
50 г насіння фенхелю
950 мл харчового спирту 85%.

Для підфарбовування: 10 г ісопу (можна замінити чабрецем); 5 г меліси; 10 г римської полину (Artemisia pontica)

Траву і насіння залити спиртом на 2-4 тижні, зберігати в темному місці, періодично збовтуючи. Долити 450 мл води і почати перегонку. Має вийти 950 мл абсенту. Зібравши 800-850 мл, змінити тару і збирати по 50 мл, поки не почнуть литися хвости (мутна рідина). Гнати досуха (зважати, аби трава не підгоріла!)

Половиною отриманого абсенту заливаємо трави для підфарбовування і настоюємо 3-4 дні. Змішуємо з рештою абсенту і розбавляємо до об’єму 1л (70-72%). Абсенту треба трохи відпочити і округлити смак. Бажано зберігати його в темній тарі, аби зелений колір не перетворився на жовтий (що теж добре і вказує на натуральність напою).