Зателефонуйте нам:
+38 (096) 43 65 942
+38 (050) 53 45 434

Аквавіт (Аqua vitae)

Аквавіт (Аqua vitae)

Аквавіт (Аqua vitae)

Аквавіт в перекладі з латинської “жива вода” – це хороший алкогольний напій із скандинавських країн на основі настоювання трав. Для приготування аквавіту використовують різноманітні спеції і трави, але з найвідоміших смаків виокремлюють: кмин, аніс, фенхель, кардамон (в деяких рецептах також звіробій, ялівець, бузину, насіння кропу). Від варіацій компонентів, умов витримки і очищення, напій набуває кольору від прозорого до жовтувато-коричневого.
На 3 л 43% самогону або спирту (в 3-х літрову банку):
– 4 гр. сухої цедри апельсина;
– 1 гр. сухої цедри лимона;
– 10 ч.л. кропу (саме сухого кропу (НЕ насіння!);
– 9 ч.л. кмину;
Прогріти все на сковороді, залити самогоном. Настоювати 2 тижні в темному місці, щодня збовтуючи, потім відфільтрувати, дати відпочити 1-2 тижні, можна додати дубову тріску.
Виходить смачний напій ніжного жовто-зеленого кольору з легким ароматом кропу і кмину.

Ще один “збірний” рецепт заслуговує на увагу. Технологія та сама, тільки набір спецій змінений.
750 мл горілки або самогону 40-50%;
2 ч.л. насіння кмину;
2 ч.л. насіння фенхелю;
2 коробочки подрібненого кардамону;
2 шт. гвоздики;
2 ч.л. анісу;
1 паличка кориці;
сушена цедра 1 лимона;
сушена цедра 1 апельсина;
1-1,5 ст. ложки цукру.