Зателефонуйте нам:
+38 (096) 43 65 942

Цукровий сироп

Цукровий сироп

Цукровий сироп

Для приготування будь-якої браги використовуємо цукор. Окрім того, що на ньому живуть непотрібні мікроорганізми, ще й виробники вдаються до різноманітних хитрощів або не дотримуються технології виробництва – таким чином в цукор потрапляє крохмал і вапно. Щоби позбутися непотрібних домішок, цукор краще перетворити в сироп. Цукровий сироп рекомендують інвертувати – розщепити цукор на глюкозу і фруктозу. Справа в тому, що дріжджі спочатку розщеплюють сахарозу на моносахариди (глюкозу, фруктозу і т.д.) і лише після цього переробляють їх в бажаний етиловий спирт, а також вуглекислий газ, як продукт життєдіяльності. Таким чином, додавши в сироп кислоту, ми в значній мірі прискоримо процес бродіння, а також поліпшимо органолептичні якості цукрової браги і, як наслідок, кінцевого продукту.

Пропорція для цього сиропу наступна: на 2 кг цукру потрібно взяти трохи більше літра води і 0,8% лимонної кислоти від маси цукру – (16г) . Приготувати цукровий сироп.  В емальованій каструлі змішуємо воду і цукор і доводимо до кипіння на середньому вогні. При закипанні зняти пінку і додати лимонну кислоту. В результаті реакції піна виділиться знову – її знову потрібно видалити. Каструля закривається кришкою, все вариться на повільному вогні. Час від часу з сиропу потрібно брати пробу – кипіти він може від 45 хвилин до півтори години. Нам потрібна «товста нитка» при стіканні з ложки. Коли вона з’явилася – знімаємо сироп з вогню і охолоджуємо.