Зателефонуйте нам:
+38 (096) 43 65 942

Закуска із скумбрії “під оселедець”

Закуска із скумбрії “під оселедець”

Закуска із скумбрії “під оселедець”

Жодне споживання спиртного не обійдеться без хорошої закуски. Якщо для однієї чарочки достатньо дольки лимону чи скибочки сиру, то для більш “потужного” святкування потрібна поживніша їжа. Опробуваний нами рецепт скумбрії обов’язково сподобається як господиням, так і гостям. А приготування закуски триває лише добу.

Отже, для двох рибин (розморожених чи свіжих) потрібно:

  • 250 мл води
  • 6 гвоздик
  • 1/2 ч.л. чорного перцю (або суміш перців)
  • 1/2 ч.л. коріандру
  • 3 горошки духмяного перцю
  • 2 листочка лавра
  • 2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. олії
  • 2,5 ст.л. оцту
  • 2 цибулі

Рибу випатрошити, помити і нарізати на скибки. Скласти в ємність, перекладаючи порізаною кільцями цибулею.

Воду із спеціями закип’ятити, оцет влити вкінці. Вистудити. Залити цим розсолом рибу і поставити в холодне місце на добу. Наступного дня можна вже смакувати!