Зателефонуйте нам:
+38 (096) 43 65 942
+38 (050) 53 45 434

Бурбон “Попкорна”

Бурбон “Попкорна”

Бурбон “Попкорна”

Після декількох провальних спроб приготувати американський культовий кукурудзяний самогон (бурбон) за класичними схемами (здійснюючи затирання солоду, витримку затору при потрібних температурах та іншими процедурами), рецепт легендарного Марвіна «Попкорна» Саттона вселяв деяку надію на успіх. У цього дідуся все підпільне виробництво було зосереджено в лісі, тому і процес приготування значно спрощувався. До того ж сам Попкорн переганяв сусло всього один раз!

Адаптувавши пропорції під 25л сусла, беремося до «лінивого» способу виготовлення кукурудзяного віскі. Нам знадобиться:

• 1,25 кг кукурудзяної крупи чи борошна грубого помолу;

• 2,5 кг цукру (тростинний, звісно ж, кращий)

• 750 г неферментованого ячмінного солоду (меленого)

• пачка дріжджів для віскі

• 22 л води

15л води доводимо до кипіння, засипаємо кукурудзяну крупу. Перемішавши, накриваємо кришкою і залишаємо вистигати. Коли температура опуститься до 65°С, висипаємо солод і перемішуємо. Каструлю утеплюємо ковдрою і залишаємо на 12-15 годин. За цей час крохмаль повинен осахаритися. Прийшов час додавати цукор і воду, що залишилася. Якщо температура впала нижче 30°С, висипаємо в затор дріжджі, перемішуємо, ставимо гідрозатвор і чекаємо 4-6 днів, поки сусло відбродить та освітлиться. Щоб крупа не пригоряла в кубі, краще її відфільтрувати через сито. Першу перегонку здійснюємо «до води» (3-5%), другу – фракційну, з відбором голів і хвостів.

Тепер настав час перетворити білий кукурудзяний самогон в бурбон. Для цього потрібно розбавити отриманий дистилят до 45-50% і настояти його в бочці або на дубових чіпсах (середнього або сильного обпалювання). Вже навіть через пару тижнів ви отримаєте смачний ароматний напій з претензією на «бурбон по-теннессійськи»!