Зателефонуйте нам:
+38 (096) 43 65 942

Ром

Ром
  1. Класичний рецепт приготування рому:

Половину води добре нагріти і розчинити в ній патоку (перемішувати до однорідного стану). Накрити кришкою і алишити на 30 хвилин. Влити в сусло другу половину води (холодної). Перемішати. Якщо температура впала нижче 30°C, внести дріжджі. Ще раз перемішати. Гідрозатвор не обов’язковий. Коли брага відіграла, злити її з осаду (щоб тверді частинки не пригоріли при дистиляції). Перегнати перший раз на звичайному самогонному апараті без поділу на фракції. Закінчити відбір дистиляту при падінні міцності в струї нижче 20%. Барду (осад в кубі) не виливати. Розрахувати кількість води, потрібної для розведення самогону до 20 градусів. Влити 75% від цієї кількості води в отриманий спирт-сирець, а чверть води (25%) замінити рідкою бардою з куба (в кубинському рецепті рома барда називається «тандер»). Цей прийом значно поліпшить аромат готового напою і додасть легкі солодкі нотки. Розведений водою і бардою самогон перегнати вдруге. Перші 12-15% виходу від кількості чистого спирту зібрати в окрему ємність. Це «голови» – шкідлива для здоров’я фракція, пити її не можна (використати для розпалки мангалу). Відбирати основну частину , “тіло”, до міцності 45% в струї. Отриманий дистилят – готовий до вживання білий домашній ром. На цьому приготування можна закінчити. Залишилося лише розбавити напій водою до 40-45%, розлити в скляні ємності, щільно закрити і залишити на 3-4 дні для стабілізації смаку після закінчення хімічних реакцій.

2. Спрощений варіант (економніший, але не менш якісний)

  • цукор (можна тростинний) – 5 кг;
  • меляса 2кг;
  • вода – 25л:
  • дріжджі спиртові для рому  – 1 пачка

У частині гарячої води розчинити 5 кг і 2 кг меляси. Цукор рекомендуємо інвертувати, тобто зварити в сироп.
Додаючи прохолодну воду, довести обсяг до 25 літрів. Температура рідини повинна бути не вище 27-30°С. Додати турбо дріжджі, перемішати. Бродіння близько 7 днів при температурі 22-28 °С.

Подальший процес повторює класичний. Отриманий напій ідеальний для коктейлів (Мохіто), або можна його настояти на дубі (діжка чи щепа), в результаті ви смакуватимете благородний алкоголь з багатим ароматом.